Дан школе 23. новембар 2022.

Ове године Дан школе обележили смо бројним и разноликим активностима које смо осмислили и припремили за своје ученике.

Деца млађег узраста (у редовној настави и продуженом боравку) имала су прилику да буду вредна, домишљата, креативна у квизу, друштвеним играма, луткарској представи, еко-радионици, полигону спретности, математичкој радионици, извођењу експеримената…

Активности предвиђене за старије разреде такође су биле разноврсне и занимљиве па су заокупиле пажњу многих ђака, а представљене су паноима, изложбама, презентацијама…
Водили су се књижевни разговори, одгонетале загонетке, писале мотивационе поруке. Кроз историју, стигло се до Старог истока, истраживала се словенска митологија и улога деце у светским ратовима.

Љубитељи физике бавили су се занимљивим огледима, млади програмери програмирањем и тестирањем дрона. Мали уметници осликавали су кухињски прибор да би њиме оплеменили школски простор.

Такмичари у квизу знања указали су на занимљивости из света математике и биологије. Круна фото и литерарног конкурса био је програм са најкреативнијим литерарним радовима и најуспелијим фотографијама.

У школском објекту на Ченеју деца су се опробала у старим занатима са наставницом Драгицом Билић, у прављењу математичког сата и 3Д модела Питагорине теореме са наставницом Марином Палалић.


Одржан је и турнир у одбојци за ученике 7. и 8. разреда са наставником Срђаном Марковићем, писане мотивационе поруке, прочитане Загонетне приче Уроша Петровића са наставницом Мирјаном Чорненки, превљени модели атома са наставницом Снежаном Богдановић… На крају се и запевало у оквиру активности са наставницом музичког Миленом Радосављевић.

Вести, Летопис 2022/23