Основна школа „Иван Гундулић“ у програму „Заједници заједно“ компаније НИС

На наше велико задовољство, Основна школа „Иван Гундулић“ једна је од установа чији је пројекат подржан на конкурсу друштвено одговорног програма Заједници заједноза 2023. годину који компанија НИС континуирано спроводи већ 15 година пружајући подршку установама витално важним за унапређење квалитета живота свих грађана наше земље.

Наша школа је аплицирала на овај конкурс са пројектом опремања објекта техничким системом заштите, тј. унутрашњим видео-надзором у делу школе који је у потпуности био без овог система, а компанија НИС је своју визију да је неопходно константно улагати у младе људе и њихово образовање, па тако и у њихово безбедно окружење, претворила у успешну мисију доброчинства финансирањем пројекта у износу од 2.123.983,00 динара, а који је наша школа успешно реализовала. 

Техничким системом заштите школа је једним делом већ била покривена – њен новоизграђени део који чини четвртину школског простора, за чију смо финансијску потпору бескрајно благодарни Граду Новом Саду који је као поуздан ослонац препознао потребе једне од својих најстаријих образовних установа. Како је њено окружење место непрестане, узавреле градње коју прати убрзано досељавање, интеракција међу децом непрестано расте, а са њом и нови изазови. Да би се они ретко претварали у проблеме, безбедност деце и очување имовине наш су приоритет, а превенција преко потребна. За њу смо се, заједничким снагама, заложили снажно и брижно и уложили много.  

Неизмерна је наша захвалност компанији НИС на препознавању тежње да нам деца буду безбедна и безбрижна на месту где стасавају као ђаци и људи, на великодушној подршци да их заједно заштитимо и сачувамо од изазова и ризика који прате школски дан, као и на томе што је 2023. године подршку усмерила пре свега на школе и креирање подстицајнијег окружења за образовање младих у складу са савременим моделима учења, као и подизање инфраструктурних капацитета школских и научних установа у Србији. 

Вести, Летопис 2023/24