У СЕДЛУ СЕДАМДЕСЕТИХ

Бескрајном кружном путањом у ритму живота врте се и крећу шарени коњићи. У низу дана, месеци, година они чувају успомене на једно незаборавно доба. Лагано и нежно носе сећање на давне седамдесете. Време среће и безбрижности, када се на море путовало фићом, носили први минићи, слушали Битлси… Уљуљкани у разнобојна седла, попут деце, разнеженог лица, лепршаве косе, упловимо у тај леп и јединствен свет. У њему се крећу живе слике, призори, догађаји, боје, мириси и звуци. У њему све врцаво лети, светлуца и пламти. Усхићени и помало ганути, сећамо се боја, облика и шара којима су биле осликане те чудесне, драге вртешке. Путовали смо на њима тако пријатно и дуго, а пропутовали много. Ах, какву су нам радост приређивали ти чаробни коњићи… Сећате ли се­, да ли се сећате…?

Наши ученици били су реализатори инсталације “У седлу седамдесетих” која је била заступљена на свечаном отварању “Заставе будућности” – Европске престонице културе, у оквиру ретроспективне изложбе Центра за ликовно васпитање деце и омладине Војводине, под називом “Цртежи путују временом”. Гундулићима је додељена декада седамдесетих која је носила назив “Сећања” а ево како су текле припреме, реализација и свечано отварање.

Хвала ученицима 5-3, 6-2, 7-1, 7-2 и 8-2 на великом труду и залагању током целог процеса. Све честитке на сјајном представљању наше школе, али и нашег града као Европске престонице културе.

Наставница
Снежана Мандић

Вести, Летопис 2021/22