In Memoriam

С тугом у срцу и поносом што смо га познавали обавештавамо вас да нас је напустио Мирослав Томић, наш дугогодишњи колега и драги пријатељ.

Професор Мирослав Томић је поред посвећености раду у школи „Иван Гундулић“, у којој је радио од самог почетка свог васпитног и образовног ангажмана, био безрезервно предан педагошком раду и одан свом неизмерно вољеном кајакашком клубу.

Генерације деце га памте као изузетно професионалног тренера, наставника који је успео да вредним радом и зналаштвом препозна, развија и створи изузетне такмичаре у дисциплинама – рукомет и гимнастика.

Иако је био веома строг у захтевању дисциплине, деца су га увек неизмерно волела. Ценили су га због његове несвакидашње праведности свему што ради, а изнад свега га поштовали због
доследности од које никада, нигде и ни због чега није одустајао. Иза оштрих црта лица и каткад озбиљног погледа, у поштованом Професору је куцало велико срце. Оно је деценијама имало много воље, жеље, разумевања и љубави да помогне деци на њиховом ходу одрастања. Увек им је био узор, имајући јасан циљ – да им буде ослонац на животном путу и да израсту у добре људе. У тој мисији, наш драги колега је освојио јединствену медаљу, ону најдрагоценију златнију од златне. Била је част и благослов познавати људско биће такве човечности.

Породица и они који су га волели и поштовали испратиће га у незаборав у петак, 16. фебруара 2024. године, у 11.15 сати на Градском гробљу у Новом Саду.

Вести, Летопис 2023/24